Leírás
A búza legtisztább formája.
Évezredeken keresztül ez az ősi gabona biztosította az emberiség alapvető élelmiszer ellátását. A mai búzának csak igen távoli rokona.
A tudatos táplálkozás kihagyhatatlan eleme.
Bátran ajánljuk sütéshez-főzéshez.
Kenyerek, kelt tészták, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez.
Az ősbúza sárga lisztjéből készült ételek könnyen emészthetőek és nagyon finomak.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.