Az Arad-hegyaljai, közismertebb nevén a Ménesi borvidék, egy viszonylag keskeny sávban Erdélyben, Aradtól 20 km-re keletre helyezkedik el. Ménes kiváló földrajzi fekvése, időjárása, talajadottságai (gránit, diorit és agyagpala), a Marosnak köszönhető mikroklímája a vörösboroknak kedvez. A borvidék a Villány-Szekszárd vonal folytatásaként, az Alföld keleti végén kezdődő Erdélyi-középhegység délnyugati nyúlványa. 24 hektáros szőlőbirtokunk 80%-án kék, 20%-án fehér szőlőt termesztünk, pincészetünk 8000 hl-es tárolókapacitással rendelkezik.
Filozófiánk szerint elsősorban hagyományos Kárpát-medencei szőlőfajtákat helyezzük előtérbe.
Legismertebb fehérborunk a Királyleányka, a Ménesi borvidéken őshonos Mustos Fehér, valamint a 2008-ban telepített Furmint.
Vörösborok közül méltán népszerű a Kadarka, a Kékfrankos és 2007-ben telepített belső-erdélyi szőlőfajta, a Feketeleányka. A pincészet büszkélkedhet a Kadarkából készülő, történelmileg is legendás vörös aszús borral is, mely jó években Kadarisszima néven jelenik meg a piacon.
Emellett természetesen világfajtákból, a fehérek közül Rajnai Rizlingből és Sauvignon Blancból, a vörösek közül pedig Cabernet Francból, Cabernet Sauvignonból, Merlotból is készítünk borokat, melyek gyakran házasításokban jelennek meg.
Szőlészetben a földközeli, alacsony kordonos művelést, komoly hozamkorlátozást alkalmazunk, hektáronkénti átlag hozam 50 – 70 mázsa.
A 2009-ben bevezetett Sziklabor sorozatunk magasan fekvő, köves területekről, 40-50 mázsa/ha hozammal készülnek.
Borászatban a hagyományos módszereket ötvözzük modern technológiákkal, szem előtt tartva azt a filozófiát, hogy a borhoz nem adunk hozzá semmit és nem veszünk el belőle. A pincészetünk borai túlnyomórészt spontán, de hőmérsékletszabályozott erjesztéssel készülnek.
Dr. Balla Géza a kolozsvári Kertészeti Egyetem Borászati részlegén szerzett mérnöki diplomát 1984-ben.
Azóta a barackai Szőlészeti és Borászati Állami Gazdaság gyakornoki mérnöke, majd főborásza, valamint vezérigazgatója.
1999-ben megalapította saját szőlészeti-borászati vállalkozását a Wine Princess Kft-t. 2004-ben doktori címet szerzett borászatból a temesvári Agrártudományi Egyetemen.
2008-tól a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán a Szőlészeti és Borászati Tanszék vezetője, mint egyetemi adjunktus. Számos szakmai tankönyv, valamint szakmai rovatok szerzője.
2004. óta a Magyar Bor Akadémia Tagja, és első határon túli magyar termelőként választotta a
Pannon Bormíves Céh tagjai közé.
2018-ban elnyerte a Magyar Bor Akadémia által gondozott "Év Bortermelője Magyarországon" címet.